dimecres, 21 d’octubre del 2015

BUNYOLADA DEL DIA DE LES VERGES 21/10/2015

Les verges és una celebració típica de les illes que se celebra dia 21 d’octubre (dia de santa Úrsula).

Tradició popular

La gent de la mar té aquest dia com a molt ventoler i és per això que diu que “avui és Santa Úrsula, la Ventosa”. La tradició popular ha convertit la revetla, dia 20 d’octubre en una festa en què les al·lotes fadrines, per agrair la serenata que els dediquen els jovençans, els conviden a entrar dins ca seva i a menjar bunyols i a beure moscatell, encara que alguns han estat rebuts, més d’una vegada, amb poalades d’aigua pel cap i han acabat ben remulls, com a “càstig” per la seva penosa veu.

Després de més de quinze segles, es manté encara molt viva la tradició, si bé ha sofert algunes “petites innovacions” per part dels estudiants: sol ocórrer, entre els més joves, que ells obsequien les seves estimades amb un clavell vermell, encara que n’hi ha que el substitueixen per una rosa vermella i, a canvi, elles els conviden a menjar bunyols. Això sol ser el mateix dia 21, ja que les cantades són durant el vespre.

Nosaltres ho hem celebrat tastant els magnífics bunyols que ens han preparat les nostres padrines i mares, a més hem pogut veure com es fan!!!!

Aquí teniu un recull de fotografíes:






















































Salut i molt d'anys!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada